Za fizične osebe

Seznanitev z lastnimi podatki

1.  Prek spletne ali mobilne aplikacije

Predvideni čas v katerem vam bodo podatki na voljo: Takoj če razpolagate s sredstvom elektronske identifikacije, ki se mu v skladu z Zakonom o elektronski identifikaciji in storitvah zaupanja priznava najmanj srednja raven zanesljivosti (npr. elektronska osebna izkaznica, kvalificirano digitalno potrdilo, Rekono račun, Halcom one račun, idr.), se lahko takoj seznanite z lastnimi podatki, ki se o vas vodijo v sistemu SISBON, in sicer:

Pomembno! Če želite uporabljati mobilno aplikacijo Moj SISBON se morate obvezno predhodno registrirati v spletni aplikaciji Moj SISBON, kjer si boste nastavili uporabo mobilne aplikacije.

2.  Naročite si izpis v elektronski obliki

Predvideni čas v katerem vam bodo podatki na voljo: Praviloma v roku enega delovnega dne po tem, ko bo član SISBON vašo zahtevo vnesel v sistem SISBON. Če želite izpis prejeti v elektronski obliki prek varne namenske spletne strani, morate osebno podati zahtevo za izpis podatkov pri katerikoli banki ali drugem članu SISBON ali pa pri Banki Slovenije (zahtevo morate podati osebno ker vas mora član identificirati z vpogledom v vaš osebni dokument). V ta namen morate izpolniti obrazec »Zahteva posameznika za izpis osebnih podatkov iz SISBON« ter na njem označiti, da želite izpis prejeti v elektronski obliki prek namenske spletne strani. Po vnosu in obdelavi zahteve za izpis podatkov, boste po elektronski pošti prejeli povezavo, prek katere lahko po prejemu SMS gesla prevzamete izpis podatkov. Prevzem podatkov je časovno omejen.                Navodila za prevzem pdf izpisa prek spletne strani Zaradi morebitnih tehničnih omejitev pri prevzemu datoteke na mobilnih napravah vam priporočamo, da prevzem izpisa naredite na računalniku.

3.  Naročite si izpis v tiskani obliki po pošti na dom

Predvideni čas v katerem vam bodo podatki na voljo: Najkasneje v roku 15 dni od oddaje vaše zahteve Zahtevo za izpis osebnih podatkov lahko oddate pri kateremkoli članu SISBON ali na vložišču Banke Slovenije. Posameznik lahko pooblasti drugo fizično ali pravno osebo, da pridobi njegove osebne podatke iz sistema SISBON. V ta namen mora posameznik izpolniti obrazec »SISBON – Pooblastilo«, pooblaščenec za vpogled pa še dodatni obrazec »Zahteva za izpis osebnih podatkov iz SISBON po tretji osebi s pooblastilom«. Pooblastiteljev podpis na pooblastilu mora biti overjen.