Zahteva posameznika za izpis osebnih podatkov iz SISBON

Če želite izpis osebnih podatkov prejeti v tiskani obliki po pošti na naslov, izpolnite spodnji obrazec in kliknite na gumb “Pošlji zahtevo”. Izpis podatkov boste prejeli s priporočeno pošto na vaš naslov najkasneje v roku 15 dni od oddaje te zahteve. 

V kolikor se želite z vašimi podatki seznaniti hitreje lahko to storite takoj prek spletne aplikacije Moj SISBON ali mobilne aplikacije Moj SISBON, za dostop potrebujete le osebno kvalificirano digitalno potrdilo, ki vam ga je izdal overitelj v Republiki Sloveniji. Če digitalnega potrdila nimate pa bi vseeno želeli prejeti izpis v elektronski obliki, se osebno zglasite v katerikoli banki oz. pri kateremkoli članu SISBON (član SISBON vas bo identificiral z vpogledom v vaš osebni dokument), ter mu podajte izpolnjeno Zahtevo za izpis osebnih podatkov iz SISBON. V tem primeru boste izpis prejeli v roku enega delovnega dne po tem, ko bo član SISBON vašo zahtevo vnesel v sistem SISBON.

Za prejem izpisa po pošti nadaljujte s postopkom izpolnjevanja spodnjega spletnega obrazca.

                                                                                                                                

Spletni obrazec – Zahteva za izpis osebnih podatkov iz SISBON, ki ga prejmete po pošti

Sestavni del izpisa osebnih podatkov je tudi podatek o tem kdo, kdaj in s kakšnim namenom je vpogledoval v vaše podatke. Z izbiro ene od zgornjih možnosti določite obdobje za katerega želite pridobiti ta podatek. Če boste npr. izbrali obdobje zadnjih 12 mesecev boste v izpisu prejeli podatek kdo, kdaj in s kakšnim namenom je vpogledoval v vaše podatke v obdobju zadnjih 12 mesecev od datuma izdelave izpisa osebnih podatkov.